Vergoeding en verwijzing

Met een verwijzing van uw huisarts of specialist wordt u naar een oefentherapeut/kinderoefentherapeut verwezen.

Kinderen

De vergoeding voor kinderoefentherapie voor kinderen van 0 tot 18 jaar, wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering.

Volwasssenen

Voor volwassenen valt de vergoeding voor Oefentherapie onder de aanvullende verzekering. Zorg uit uw aanvullende verzekering valt niet onder uw verplicht eigen risico. M.a.w. Oefentherapie behandelingen worden vergoed uit uw aanvullende verzekering, wanneer u een aanvullende verzekering heeft.

Bekijk uw polisvoorwaarden van uw eigen verzekering. En neem uw zorgpas mee naar uw eerste afspraak.

 

Zonder verwijzing naar de oefentherapeut.

Directe Toegang Oefentherapie (DTO) maakt oefentherapie voor iedereen rechtstreeks bereikbaar, zonder verwijzing van uw arts. Het geeft u de vrijheid om zelf, op eigen initiatief een oefentherapeut te consulteren.

Wanneer u zich aanmeldt zonder verwijzing zal eerst een screening plaats vinden. Deze screening zal duidelijk maken of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut aan het juiste adres bent.

 

Afspraken bij afspraken

Als u door omstandigheden niet op de afgesproken tijd voor behandeling kunt komen, dan zegt u dit ruim van te voren af en kunt u een nieuwe afspraak maken.

Maar als u niet verschijnt op de afgesproken tijd, of afzegt minder dan 24 uur van te voren dan mag de therapeut het ”verzuimtarief” in rekening brengen. Het verzuimtarief is 75 % van het behandeltarief.  Dit moet door uzelf betaald worden, uw verzekering betaalt dit niet.

Het Centraal Orgaan Tarieven Gezondheidszorg (COTG) heeft het verzuimtarief vastgesteld en het wordt onderschreven door Zorgverzekeraars Nederland.

Maak een afspraak

Uw naam *

Telefoonnummer *

Email *

Datum & Tijd Voorkeur *

Aanvullende Informatie

( * is verplicht )

Leave a Reply

Locatie

Huisartsenpraktijk Woudsend
A.H. Trompstraat 30
8551 NV Woudsend

Mobiel: 06-12612490

info@oefentherapiewoudsend.nl
www.oefentherapiewoudsend.nl

Kaart

Kwaliteit

OT-logo-FC-zonder-tekst_2

Logo-kinderoefentherapie-klein

kplogo

Contact

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht

Realisatie door SWM Design